сряда, 26 септември 2012 г.

Празник на гр. Добринище

На град Добринище гостуваха: Община Делчево - Република Македония, духов оркестър гр. Сандански, оркестър Щуро Маке - гр. Гоце Делчев, кметът на Община Банско - Георги Икономов, г-н Любен Татарски член от парламнтарната група на ГЕРБ в Наро

дното събрание, холандският посланник у нас г-н Карел вaн Кестерен. Певиците и певците Румяна Попова, Боряна Карпузова и Иван Жбантов и всичко това с прекрасното участие от страна на самодейците от НЧ "Димитър Благоев 1925" - гр. Добринище.
Поради причината, че на 22 септември 2012 година, беше много, ама много специален ден за всички нас българите нашият ден на независимостта. Ден преливащ от емоции, силни страсти противоречиви чувства... много родолюбие и чест. Разбира се когато става въпрос за България това е правилното усещане.

Освен всичкото това горе споменато този ден завинаги остава паметен и в краеведската история на град Добринище. Именно град Добринище! Една титла напълно заслужена както от историческа гледна точка така и в социално отношение, за пореден път добринищани доказаха, че когато са заедно и сплотени постигат целите си. В чест на празника на града се проведоха следните мероприятия: Конкурс - рисунка "Добрите неща на Добринище", Състезание за майсторски умения с колело и футболна среща за най - добър отбор на годината в град Добринище под патронажа на кмета на града г-н инж. Китан Галчев. И не на последно място бе проведена изложба на дърворезба от добринищки майстори в изкуството на резбата, които доказа, че Добринище не изостава по нищо от световните имена в тази сфера на заначтчийството.